THE NATURE OF WELL-LIVING
Arrow icon

ΚΗΠΟΣ

Eagles Villas / Στιγμές

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο υπαίθριος χώρος του ξενοδοχείου Eagles Villas, στη Χαλκιδική, αναμειγνύεται με τη φυσική ομορφιά της περιοχής, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές ξεκούρασης και αναζωογόνησης στους επισκέπτες. Οι «στιγμές» αποτελούν τη λέξη-κλειδί για αυτό το έργο. Μεταφράζονται σχεδιαστικά στις μεμονωμένες μάζες ιδιαίτερων φυτών σε συγκεκριμένες ομάδες φύτευσης. Είναι, για παράδειγμα, οι μωβ στιγμές ανάμεσα σε μπεζ φυτεύσεις.

Το παιχνίδι ανάμεσα στη μικρή και τη μεγάλη κλίμακα συνεχίζεται στα φυτεμένα δώματα, αλλά και στις τρεις ζώνες του ξενοδοχείου, καθεμία εκ των οποίων διαθέτει μία διαφορετική φυτική ομάδα της μεσογειακής παλέτας.

Από την πρώτη στιγμή που αντικρίζει κάποιος το συγκρότημα καταλαβαίνει πως θα βιώσει μία μοναδική εμπειρία. Ένας κατακόρυφος κήπος φιλοξενεί τη φωτεινή ένδειξη του ξενοδοχείου, εντυπωσιάζει και δίνει τη γενικότερη αίσθηση πολυτέλειας και ανάμειξης με την ελληνική φύση. Το Eagle Villas είναι τελικά ένα σημείο συνάντησης στιγμών και μία στιγμή συνάντησης των χρωμάτων της μεσογείου.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ουρανούπολη, Χαλκιδική

ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

2017

TI ΜΑΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ

Οι ανάγκες των πελατών ήταν δομημένες και ξεκάθαρες. Ήθελαν το ξενοδοχείο να παρουσιάζει μια ενιαία εικόνα και να αποπνέει μεσογειακή αισθητική. Να αποτελεί συνέχεια του τοπικού περιβάλλοντος και να ενσωματώνεται σε αυτό. Εκείνο που τους ενδιέφερε ιδιαίτερα, ήταν ο πρωτότυπος σχεδιασμός, μέσα από λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν. Ταυτόχρονα, δόθηκαν λειτουργικές διευκρινίσεις, ώστε να σχεδιαστεί ένα περιβάλλον με μειωμένες απαιτήσεις συντήρησης, ανθεκτικό σε ακραίες καιρικές συνθήκες, οι οποίες χαρακτηρίζουν την περιοχή.

H ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΗ

Ο εξωτερικός χώρος του Eagles Villas σχεδιάστηκε με στόχο να εναρμονίζεται με το μεσογειακό τοπίο, αφυπνίζοντας όλες τις αισθήσεις. Ο επισκέπτης μυρίζει τα ελληνικά αρωματικά φυτά, ηρεμεί με ήχους από τρεχούμενο νερό και το θρόισμα των αγρωστωδών, δροσίζεται κάτω από τη σκιά των δέντρων και θαυμάζει την ανεμπόδιστη θέα.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί το βιοκλιματικό αποτύπωμα του ξενοδοχείου, επιλέχθηκαν και τοποθετήθηκαν στον χώρο μικρά φυτά με αντοχή σε συνθήκες ξηρασίας. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα δωμάτια, ώστε οι επισκέπτες να νιώθουν πως βρίσκονται στον προσωπικό τους κήπο. Τα φυτεμένα δώματα σχεδιάστηκαν με βάση τις αρχές της πράσινης αρχιτεκτονικής, συνεχίζοντας το concept των στιγμών. Στους κοινόχρηστους χώρους, ο σχεδιασμός ευνόησε την ομοιογένεια που αναδεικνύει τον χαρακτήρα της αρχιτεκτονικής των κτηρίων.

Καθρέφτης της συνολικής πράσινης σχεδιαστικής προσέγγισης είναι η είσοδος του συγκροτήματος. Μια καινοτόμα ιδέα, ένας κατακόρυφος κήπος που εμπλέκει τα φυσικά στοιχεία με το ίδιο το brand και αποτυπώνει την προσωπικότητα του Eagles Villas. Ο κήπος αποτελεί ένα σημείο συνάντησης των επισκεπτών και μία αφορμή για να τρεντάρει το ξενοδοχείο στα social media, λόγω της ιδιαιτερότητάς του. Μία στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό, τα κινητά και τις φωτογραφικές μηχανές των επισκεπτών.